És un espectacle de narració i música. Una sola història és la que va succeint al llarg dels 75 minuts, intercalant narració amb música i els cuplets cantats.

La història va a cavall del present i del passat, especialment dels anys 30-40, l’època en què els cuplets van tenir més importància.

La Mònica a la veu i la Neus al piano es passejen pels cafès-teatre dels anys 30, jugant amb dobles sentits , ironia i molt humor; fent participar al públic d’una forma fresca i natural.

FITXA TÈCNICA
Durada: 75 minuts.
Idioma: Català.
Escenografia: Escenari mínim de 5m. d’ample i 3m. de fondo.
Requeriments tècnics: presa de corrent amb 4 endolls.
Els attrezzos (escala i biombo) corren a càrrec de la companyia.

L’Espectacle consisteix bàsicament en 3 components que donen el valor natural que tenen a la obra que acompanyen dins de l’escenografia: El primer, el piano, el segon un biombo i el tercer una escala que fa a la vegada de banc per seure. Comença a sentir se el piano i de cop sona el cuplet: Toca’m el cuplet , que dóna la benvinguda al públic, tot trencant el gel i fent el primer contacte amb els oients!  La tieta de la Mònica, una iaia de més de 90 anys, ha desaparegut de la residència, però s’ha descuidat una capsa amb un munt de records i pistes que ajuden a anar teixint la història, la seva infància en un poble de pescadors i la seva joventut, a la capital, Barcelona. Viurà moments molt emocionants, alegres i tristos, picants, fins i tot bojos…. Tot això també ho viurà el públic que, acompanyat dels cuplets i més música, experimentaran el gust i sabors d’aquest món picaresc i grotesc que viuen els personatges d’aquest llarg conte.